Đokić: Sprovodićemo mjere za razvoj privrede

Srna
Đokić: Sprovodićemo mjere za razvoj privrede

Banjaluka - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je večeras da će novoformirana Vlada Srpske sprovoditi mjere koje će se odnositi na razvoj industrije i privrede.

“Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković je u ekspozeu naveo važne mjere, a posebno one koje bi trebalo da doprinesu ekonomskom rastu”, rekao je Đokić.

On je za Alternativnu televiziju istakao da je Višković obratio pažnju na segment industrijske proizvodnje.

“Skoro svakoj oblasti industrijske proizvodnje je dao značaj. Već u narednim danima slijedi izrada dokumenta ekonomskog razvoja Republike Srpske u naredne tri godine gdje će biti definisane konkretne mjere”, rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, biće izmijenjeni određeni propisi s ciljem kreiranja podrške i podsticaja privredi, ubrzanog ekonomskog rasta i povećanja broja zaposlenih.

“Cilj nam je definisanje politika kojima će lokalnim zajednicama biti omogućeno da budu kreatori i nosioci opštih politika ekonomskog razvoja”, kaže Đokić.

On je naglasio da je potrebno poboljšati utisak Republike Srpske u inostranstvu da bi bio povećan obim investicija.

“Posebno je važno podržati domaće investitore. Imamo mnogo privrednih društava koje imaju žzarobljen novacž i zato je potrebno riješiti ovo pitanje”, smatra Đokić.

On je ocijenio da je neophodno uvesti i stimulativne mjere u privredi.

“Razmatramo i politiku oporezivanja, odnosno šta oporezovati i da li mijenjati stope opterećenja. Opredijelili smo se i za velike investicije u oblasti energetike, među kojima je izgradnja hidroelektrane žDabarž”, zaključio je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana