Ђокић: ФБиХ намјерно направила проблем својим грађанима

nezavisne.com
Ђокић: ФБиХ намјерно направила проблем својим грађанима

Бањалука – ФБиХ је намјерно направила проблем себи и својим грађанима зато што не желе да поштују законодавство РС у области гаса, рекао је Петар Ђокић, министар индустрије, енергетике и рударства на прес конференцији у Народној скупштини РС.

„БХ Гас не признаје законодавство РС и не призаје односе који су настали на тржишту гаса у РС на основу нашег Закона о гасу. Они желе закон о гасу на нивоу БИХ, ми то нисмо могли да прихватимо и нећемо прихватити. Зато и припремамо нови закон о гасу који ће то питање ријешити цјеловито у складу с европским директивама, у складу са ставовима Секретаријата Енергетске заједнице“, рекао је Ђокић.

Он тврди да РС није имала другог избора осим да запријети да ће заврнути гас ФБиХ ако не измире дуговања на основу транспорта гаса кроз територију РС за потрошаче у ФБиХ.

„Сви наши покушаји упозоравања, тражења рјешења кроз постојеће законе није дало резултате и они су морали учинити оно што су једино могли - да им ставе до знања да ће своје интересе штити на начин да ураде оно што су најавили“, рекао је Ђокић.

Он је истакао да су представници РС и он лично спремни да с колегама из ФБиХ сједну за сто и да пронађу рјешење у оквиру постојећих законских норми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана