Đokić: Biće postignut korektan politički dogovor

Glas Srpske
Đokić: Biće postignut korektan politički dogovor

Banjaluka - Predsjednik Socijalističke partije /SP/ Petar Đokić potvrdio je večeras da će u narednim danima biti održan sastanak rukovodstava stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj – SNSD, SP, DNS, na kojem će biti postignut korektan politički dogovor.

"Taj sastanak se nije desio zbog mojih ranije preuzetih obaveza, a kao odgovorna koalicija, koja je 12 godina uspješno odgovarala narodu i upravljala najvažnijim poslovima i ostvarivala velike rezultate bićemo u stanju da postignemo dogovor i o pitanjima zbog kojih se okupljamo", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci nakon uručivanja članskih karata za 500 članova SP-a.


On nije precizirao o kakvim pitanjima i kakvom se dogovoru radi, naglasivši da će to biti jedan korektan politički dogovor u kojem će svaka politička stranka biti maksimalno zaštićena i afirmisana.

"Svaka politička stranka će sačuvati svoju autonomiju, ali i kao koalicija preuzeće odgovornost, izaći pred građane i od njih zatražiti podršku i za naredni četvorogodišnji mandat", naveo je Đokić.

Govoreći o večerašnjem uručivanju članskih karata, Đokić je naveo da se na ovaj način afirmiše novih 500 članova SP-a i da je u banjalučki odbor ove partije u zadnje vrijeme primljeno 1.200 novih članova.

Đokić je rekao da se radi uglavnom o mladim, obrazovanim i sposobnim ljudima koji su u SP prepoznali snagu sposobnu da mijenja postojeće stanje u cilju stvaranja uslova za kvalitetan život u Srpskoj, kao i za stvaranje uslova za ostanak mladih u njoj.

On je naveo da je u programu socijalista i stvaranje uslova za razvoj ekonomije koja će omogućiti napredak i razvoj društva i kvalitetnijeg života za svakog građanina Republike Srpske.

Predsjednik banjalučke Gradske organizacije SP Goran Selak naveo je da ova partija stalno raste i u Banjaluci i u Srpskoj i da je cilj socijalista da na predstojećim izborima osvoje 100.000 glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana