Ђокић: Биће постигнут коректан политички договор

Глас Српске
Ђокић: Биће постигнут коректан политички договор

Бањалука - Предсједник Социјалистичке партије /СП/ Петар Ђокић потврдио је вечерас да ће у наредним данима бити одржан састанак руководстава странака владајуће коалиције у Републици Српској – СНСД, СП, ДНС, на којем ће бити постигнут коректан политички договор.

"Тај састанак се није десио због мојих раније преузетих обавеза, а као одговорна коалиција, која је 12 година успјешно одговарала народу и управљала најважнијим пословима и остваривала велике резултате бићемо у стању да постигнемо договор и о питањима због којих се окупљамо", рекао је Ђокић новинарима у Бањалуци након уручивања чланских карата за 500 чланова СП-а.


Он није прецизирао о каквим питањима и каквом се договору ради, нагласивши да ће то бити један коректан политички договор у којем ће свака политичка странка бити максимално заштићена и афирмисана.

"Свака политичка странка ће сачувати своју аутономију, али и као коалиција преузеће одговорност, изаћи пред грађане и од њих затражити подршку и за наредни четворогодишњи мандат", навео је Ђокић.

Говорећи о вечерашњем уручивању чланских карата, Ђокић је навео да се на овај начин афирмише нових 500 чланова СП-а и да је у бањалучки одбор ове партије у задње вријеме примљено 1.200 нових чланова.

Ђокић је рекао да се ради углавном о младим, образованим и способним људима који су у СП препознали снагу способну да мијења постојеће стање у циљу стварања услова за квалитетан живот у Српској, као и за стварање услова за останак младих у њој.

Он је навео да је у програму социјалиста и стварање услова за развој економије која ће омогућити напредак и развој друштва и квалитетнијег живота за сваког грађанина Републике Српске.

Предсједник бањалучке Градске организације СП Горан Селак навео је да ова партија стално расте и у Бањалуци и у Српској и да је циљ социјалиста да на предстојећим изборима освоје 100.000 гласова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана