Direktorima u Željeznicama RS opet produžen mandat

M. Mi.
Direktorima u Željeznicama RS opet produžen mandat

Banjaluka - Nadzorni odbor "Željeznica RS" produžio je mandat upravi preduzeća na još dva mjeseca.

Mandat je produžen vršiocima dužnosti generalnog direktora Draganu Savanoviću i sektora za poslove infrastrukture i poslove operacija Bošku Preliću i Bojanu Ristiću. Time je nastavljeno produženje mandata upravi ovog preduzeća, koje se trenutno nalazi u fazi restrukturiranja.

- Ne znam tačno koliko smo puta do sada produžili mandat upravi "Željeznica". Na sjednici koja će biti održana u februaru imaćemo podatke o poslovanju preduzeća za prošlu godinu i na osnovu toga ćemo vidjeti da li je uprava radila kako treba. Tada ćemo u saradnji sa Vladom RS odlučiti da li ćemo ponovo produžiti mandat upravi ili ćemo ići sa raspisivanjem konkursa za izbor rukovodstva - kazao je predsjednik Nadzornog odbora "Željeznica RS" Ratko Đuričić.

Članovi Nadzornog odbora razmatrali su i proces resutrukturiranja "Željeznica RS", a Đuričić je naveo da sređivanje stanja ide predviđenim tokom i da će učiniti sve da preduzeće stane na noge.

"Željeznice RS" su u prvih devet mjeseci prošle godine poslovale su sa minusom od 7,70 miliona, čime je akumulirani gubitak dostigao 91,6 miliona maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana