Директор Шума РС осумњичен за злоупотребу положаја

nezavisne.com
Директор Шума РС осумњичен за злоупотребу положаја

Добој - Полицијска управа Добој је данас поднијела извјештај овдашњем Окружном јавном тужилаштву против Ристе Марића (63), директора "Шума РС", Саве Касаповића (63) и Алена Гутића (38) због сумње да су причинили кривична дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења, односно несавјестан рад у служби.

"За прво пријављено лице Р.М. постоји основ сумње да је средином априла 2017. као одговорно лице Јавног предузећа 'Шуме Републике Српске' а.д. Соколац прекорачило границе свог службеног положаја и овлаштења при доношењу одлуке о продаји шумског сортимента у Шумском газдинству 'Борја' Теслић", наводе у полицији.

Касаповића сумњиче да је као одговорно лице у ШГ "Борја" Теслић, у циљу реализације одлуке коју је донио Марић, потписао уговор о продаји и испоруци шумских дрвних сортимената.

"За треће пријављено лице А.Г. постоји основ сумње да је као одговорно лице у ШГ 'Борја' Теслић пропустило дужност надзора над отпремом дрвних сортимената. На наведени начин овом шумском газдинству је причињена материјална штета у износу од 88.315,63 КМ", наводи се у саопштењу Полицијске управе Добој.

Марић је данас за "Независне" рекао да је, рјешавајући по концесији "Томић компаније" из Прњавора, Управа ЈП "Шуме Српске" одредила да то предузеће може да купи ниже вриједне шумско-дрвне сортименте.

"Задужено је руководство Шумског газдинства 'Теслић' да спроведе поступак, не кршећи законске прописе у поменутом случају. Не видим ниједну могућност да у овом дјелу постоји било каква кривична одговорност ни по мене ни по чланове Управе, који су расправљали у вези са поменутом концесијом", изјавио је Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана