Делта добила дозволу за градњу тржног центра у Бањалуци

Capital.ba
Делта добила дозволу за градњу тржног центра у Бањалуци

Бањалука - Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске издало је дозволу фирми "Delta Real Estate” Мирослава Мишковића за изградњу шопинг мола "Delta Planet” у Бањалуци.

Грађевинска дозвола, којом су сада покривене двије нелегално подигнуте етаже, издата је јуче, открива пословни портал Цапитал.ба.

У Министарству су само кратко потврдили ту информацију. За десетак дана у децембру, прикупљена је сва документација, а у градску касу "Делта” је уплатила ренту тешку 2,6 милиона КМ.

"Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС, након што је инвеститор доставио све потребне доказе предвиђене чланом 128. Закона о уређењу простора и грађењу, укључујући и посљедњи доказ – потврду града Бањалука да је регулисао све обавезе по питању ренте и накнаде за уређење градског грађевинског земљишта, издало је ‘Delta Real Estateу’ грађевинску дозволу за изградњу комплетног објекта”, наводи се у писаном одговору из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију .

Тако ни републички грађевински инспектори, који су наредили обуставу градње и рушење два нелегална спрата, неће морати на терен.

Фирма " Delta Real Estate ” 14. септембра поднијела је захтјев за издавање грађевинске дозволе, али је, без обзира на то што су надлежни тражили допуну документације, наставила да гради велелепни трговачки објекат на око 62.000 квадратних метара.

Још раније је саопштено да је инвестиција вриједна 70 милиона евра и да је отварање тржног центра планирано на јесен 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана