Даруварац који је премлатио дјевојку у Задру поријеклом из Бањалуке?

24sata.hr
Даруварац који је премлатио дјевојку у Задру поријеклом из Бањалуке?

ЗАДАР – Хрватска јавност се не смирује након немилог догађаја премлаћивања дјевојке у задарском кафићу. Након пуштања на слободу Дарка Даруварца, огласили су се и највећи званичници Хрватске, а случај је био и тема расправе на сједнци Градског вијећа.

СДП-ов посланик, Антун Новоселовић, прозвао је градоначелника Дукића јер се није састало “тијело које треба пазити на сигурност грађана” и зато што није реаговао на пуштање “психопате и тешког насилника који је брутално претукао суграђанку”.

 Задарски градоначелник, Бранко Дукић, рекао је да као отац три кћери, а и као градоначелник, не може скрити да су сви грађани разочарани тим поступком.

 Бурно је било у кафићу Чили аут, у којему је Даруварац пребио дјевојку. У уторак је све било крцато школараца, углавном мушкараца уз тек неколико дјевојака. Даруварац се спомињао за шанком, клинци су се снебивали што се писало да је тамо свечано дочекан након изласка из притвора те се јуначили што би му направили да дође.

Власницима кафића упућене су пријетње графитима, као и Даруварчевом адвокату, Андреју Корљану, а на друштвеним се мрежама појављују позиви да се кафићу упућују негативне рецензије на њиховим страницама и у Гуглу те им се тако уништи пословање.

“Вјеровали или не, али у задарском злогласном кафићу Чил аут оут пуштају видеоснимке злостављања, а присутна екипа пљешће кад онај меснати зликовац Дарко удара дјевојку у главу. Жалосно је што младе дјевојке из оближње школе и даље долазе у тај крвави кафић. Нека врста задарских сотониста се тамо окупља. Ако се питаш што можеш направити према кафићу чији је власник/власница скривао злостављање младе задарске дјевојке, напиши им негативну рецензију на језику који познаш. Дај им негативну оцјену на Гуглу”, коментари су мјештана.

“Није она тамо била запослена, не бих ја никад дозволила да ми кћи ради у кафићу. Они немају пријављене раднике па наговора дјецу да има раде за 300 куна. Тако је и моја кћи одрадила пар смјена, али ја сам ишла тамо и тражила од ње да је не прими на посао и ако буде тражила те да ми јавља дружи ли се с Дарком Даруварцем. Нисмо ми никад били пријатељи, а поготово након што је свједочила другачије него је мени говорила што се догађа те вечери, за што имам и снимке и након што су гледали како ми убија дијете”, рекла мајка жртве за 24.сата..

Након што се појавила информација да Дарко Ковачевић Даруварац (31) има држављанство БиХ, породица жртве је у паници да не побјегне и тако на барем неко вријеме одгоди пресуду за премлаћивање дјевојке.

Његова породица наводно је поријеклом из села Мотике, маленог мјеста недалеко од Бањалуке. Из њега су отишли због рата у БиХ, те су се настанили у Дарувару по којем је насилник и добио надимак. Иако је Ковачевић некад било често презиме у селу, данас је остала тек једна породица. Они, кажу, нису повезани с Даруварцем.

 ”Некад је било Ковачевића на улазу у Мотике. Мислим да чак и дио једне земље припада њима”, рекао је један од мјештана за 24sata.hr, али када је био упитан за Дарка смао еј слегнуо раменима.

Кућа у којој су наводно некад живјели једни Ковачевићи већ је промијенила много власника па нико није сигуран ради ли се о породици Даруварца. Нису их се могли присјетити ни старији мјештани. На сам спомен презимена једино што би им пало на памет су Ковачевићи који су одселили у Загреб.

 ”Били су једни који су ту некада имали млин. Данас су угоститељи и имају локале у Загребу и Опатији. Можда су им то рођаци?”,  кажу Мотичани, међутим ни сами нису више сигурни ко је с ким остао повезан. Ковачевића се не сјећају нити запосленици општине, доктор, али нити православни ни римокатолички ссвештеник.

“Ту је прошло превише времена. Људи су се помијешали, а за такве Ковачевиће нисам чуо”,  рекао је свештеник из фрањевачког самостана Петрићевац.

Вијест о насиљу у Задру брзо је прешла државну границу. Иако је можда поријеклом из тога краја, Мотичани су осудили било какво насиље. Не желе имати везе с насилницима.

“Такав је збиља храбар кад напада слабије од себе. Не знамо што му је у глави, но очито је био увијек проблематичан”,  кажу мјештани. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана