Дарко Младић: Да ли је могуће да је само један народ крив?

Глас Српске
Дарко Младић: Да ли је могуће да је само један народ крив?

Син Ратка Младића, Дарко, изјавио да је пресуда Хашког трибунала против његовог оца, који је данас осуђен на доживотну казну затвора, очекивана.

Обраћајући се медијима, Дарко Младић је изјавио да је суд опструирао неколико пута одбрану, која је подносила низ доказа у случају који се пред Хашким судом одвијао преко три године. Према његовим ријечима, суд није уважио чињеницу да је убијено 40.000 Срба нити доказе у вези случаја у улици Васе Мискина.

Према његовим ријечима, одбрана је поднијела суду доказе да Војска Републике Српксе којом је командовао Ратко Младић није одговорна за тај случај, алије, како каже, суд повукао из поступкањихове доказе.

Пресуда је разултат ратне проганде и ово није суд већ НАТО комисија, пренио је Дарко Младић ријечи свог оца. Он тврди, као и Ратко Младић, да је суд продужена рука стварања НАТО територије.

Да ли је могуће да је само једна странакрива, запитао је Дарко Младић, којије изнио и тврдњу да је током рата у БиХ настала и прва испостава Ал Каиде у Европи.

Ово је крај прве рунде, закључио је он.

Подјсетимо, трочлано Судско веће којим је председавао судиј Алфонс Ори донијло је данас одлуку да се командант Војске РС Ратко Младић сматра кривим за 10 од 11 тачака оптужнице и да му се изриче доживотна казна затвора.

Ријеч јео првостепеној пресуди, на коју и одбрана и Тужилаштво имају право жалбе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана