Дарко Младић: Ако Хаг пусти мог оца, то ће бити под “велом тајне”

Агенције
Дарко Младић: Ако Хаг пусти мог оца, то ће бити под “велом тајне”

Ако судско вијеће трибунала у Хагу одлучи да пусти Ратка Младића да посјети гробове ћерке, мајке и брата то ће се догодити у тајности, каже Дарко Младић.

Он је, гостујући у Јутарњем програму ТВ Прве, рекао да је његов отац медицински лошије, него што можда изгледа, и то је тако само због воље да издржи до краја.

“То су љекари и најавили и то се дешава, он је све слабији и слабији, спава по 15 сати дневно”,  рекао је он.

Према његовим ријечима, све су то посљедице можданих удара који нису лијечени како треба. Каже и да су они мјесецима упозоравали холандске љекаре да је ратном команданту, осуђеном у првостепеном поступку пред Хашким трибуналом на доживотну казну затвора због злочина у БиХ, притисак и преко 200.

“Тек након низа реакција и ургирања дата му је терапија која му је снизила притисак”, додао је Дарко Младић.

На питање да ли у захтјеву да Младић посјети гроб ћерке - одлучује човјек о човјеку или суд о осуђеном, Младићев син каже да је његов отац затражио да посјети гроб ћерке, мајке и брата, који никада није посјетио јер су умрли док се он скривао.

“Таквих случајева је било. Нема никаквих препрека што се тиче Хага да нам допусти. Надамо се да ће ово судско вијеће промијенити праксу, да правила нису иста за све”, истакао је Младић.

На констатацију да и ако га пусте, Младић ће у Србију и БиХ доћи “под велом тајне”, односно грађани неће ни знати када ће то бити, Дарко Младић каже да је то уобичајена процедура због безбједности. О томе, како каже, доноси одлуку суд, јер они у рукама имају све полуге одлучивања.

(б92)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана