Дамјановић: Предсједник СДС-а да схвати да се Срби у Сарајеву не смију дијелити

Срна
Дамјановић: Предсједник СДС-а да схвати да се Срби у Сарајеву не смију дијелити

Источно Сарајево - Члан СДС-а из Источног Сарајева Душан Дамјановић изјавио је да би предсједник СДС-а /Вукота Говедарица/ требао да има толико политичке мудрости да схвати да се српски народ у Сарајеву не може и не смије дијелити и да Србин не смије бити опозиција Србину у Сарајеву.

“И док предсједник СДС-а, извргава подсмијеху истрајност српског члана Предсједништва БиХ /Милорада Додика/ да поред заставе БиХ стоји и застава Републике Српске, мени се плаче над судбином мога народа”, рекао је Дамјановић Срни.

Он је додао да је поразно да предсједник СДС-а “нема ни толико знања и политичке искрености, па необуздано напада Србина који само хоће да у Сарајеву, заставу своје републике поштује”.

“Нажалост, предсједник СДС-а изгледа не зна да се Србин као члан Предсједништва на општим изборима непосредно бира са територије Републике Српске, а то није случајно и унижавање српског члана Предсједништва БиХ је унижавање Републике Српске на чијој територији је изабран”, додао је Дамјановић.

Према његовим ријечима, предсједник СДС-а изгледа не зна ни да Србин који је члан Предсједништва БиХ, а који се не слаже са неком одлуком Предсједништва, може да изјави да је она веома штетна по виталне интересе ентитета за територију са које је изабран.

“Уставотворац не каже жштетан за народ из кога је члан Предсједништва изабранж, већ каже жпо виталне интересе ентитета за територију са које је изабранж”, додао је он. Дамјановић наглашава да је поразно и болно што предсједник СДС-а, у име државотворне странке, “мудро” вели да српски члан Предсједништва “набави стону заставу Српске коју му нико неће моћи одузети, да је стави испред себе на дијелу стола гдје он сједи”, допуштајући да на званичној интернет страници СДС-а пише да предсједник СДС-а не жели да учествује у Додиковом ријалитију.

“Поштовање територије Републике Српске није ријалити, предсједниче СДС-а, већ је срамно непоштовање заставе Републике Српске, јер свака застава симболизује борбу за слободу свог народа и зато никада не смије бити истакнута уколико је оштећена, нити се користити као робни знак, већ мора имати почасно мјесто.

И зато нас не смију зачудити ријечи Арчибалда Рајса - жЧујте Срби, чувајте се себеж”, нагласио је Дамјановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана