Дачић: Бакире, готово је са тим да је БиХ унитарна држава

Танјуг
Дачић: Бакире, готово је са тим да је БиХ унитарна држава

Београд - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да није успјело стварање унитарне БиХ и поручио председавајућем Председништва БиХ Бакиру Изетбеговицу да је готово са тим и да треба да поштују Републику Српску.

“Бакире, готово је са тим да је БиХ унуитарна држава, поштујте Републику Српску и права Хрвата, а ми имамо интерес да живимо заједно и у миру”, рекао је Дачић за Прву коментаришући то што је Изетбеговић назвао Дачића Милошевићевим учеником који неуспјешно покушава да направи паралелу између Косова и Републике Српске.

Дачић истиче да Изетбеговић воли да наступа на такав начин и да нема ништа против да свако износи своје мишљење.

“БиХ није признала Косово, али Бакир се залаже за то. КиМ је била покрајина у бившој Југославији. Када погледате колико има проценутално Албанца у Србији у односу на Србе у БиХ, то је наупоредиво, чак више права по основу Дејтона има Република Српска него што је некада имало Косово. Говорио сам о томе да ако се већ ишло ка признању једностраних аката у време једостраног проглашења независности Косова онда је могла и Република Српска да прогласи отцепљење и формирање своје државе”, навео је он.

Додаје да предстоје избори у БиХ и да свако ту гледа неку своју политичко - филозофску и маркетиншку причу.

“Али, потези бошњачког руководства који је водио Алија Избетбеговић у том моменту нису водили ка смиривању ситуације већ ка стварању унитарне Босне и то им није успело”, закључио је Дачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана