Cvijanovićeva predala ovlaštenja potpredsjedniku Vlade

Agencije
Cvijanovićeva predala ovlaštenja potpredsjedniku Vlade

Banjaluka - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović danas je na sjednici Vlade predala ovlaštenja potpredsjedniku Vlade Srebrenki Golić.

Cvijanovićeva je navela da će u utorak, 20. novembra, nakon što bude završeno polaganje zakletvi u Narodnoj skupštini Srpske, biti saopšteno ime mandatara za sastav nove vlade kako bi mogao početi da obavlja konsultacije.

“Ogroman dio konsultacija u globalu je obavljen i ostaje još da se radi na određenim pojedinostima”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je naglasila da su sve politike već utvrđene. “Sigurna sam da ćemo imati brzo, efikasno i jednostavno formiranje izvršne vlasti”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je na današnjoj sjednici Vlade konstatovano da to treba da se dogodi uskoro.

“Ministri koji ostaju, ali i oni koji neće ostati u Vladi Srpske, moraju da budu na usluzi kolegama da bi tranzicioni period prošao bezbolno. Mi smo tim

i ne očekujem probleme, jer je /predloženi mandatar Radovan/ Višković učestvovao u donošenju određenih politika i kao šef Kluba poslanika SNSD-a uspješno sarađivao sa Vladom”, kaže Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je sačinjen budžet Republike Srpske za narednu godinu i da je sve ostalo pripremljeno.

“Idemo u izbor Vlade, a nakon toga u usaglašavanje strateških dokumenata i tu nema zastoja”, poručila je Cvijanovićeva.

Cvijanović: Smjena Čubrilovića unutrašnje pitanje DNS-a

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas da je smjena Nedeljka Čubrilovića sa funkcije zamjenika predsjednika DNS-a unutrašnje pitanje te političke partije.

Cvijanovićeva je navela da ne može komentarisati šta se dešava u DNS-u, ali je rekla da je kao predsjednik Vlade Srpske imala odličnu saradnju sa Čubrilovićem, koji je i predsjednik Narodne skupštine.

“Premijeru je uvijek važno kakvu saradnju ima sa predsjednikom Narodne skupštine”, rekla je novinarima u Banjaluci Cvijanovićeva.

Predsjedništvo DNS-a razriješilo je juče Nedeljka Čubrilovića funkcije zamjenika predsjednika stranke na zahtjev predsjednika stranke Marka Pavića.

Cvijanović: Uobičajeno da odbori analiziraju izborne rezultate

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je danas, povodom toga što je predsjednik banjalučkog Gradskog odbora ove stranke Igor Radojičić stavio mandat na raspolaganje, da je normalno da se u svakom odboru analiziraju izborni rezulati.

“Normalno je da su svi zainteresovani da shvate zašto se neke stvari dešavaju i to je uobičajena procedura”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je istakla da se SNSD pojedinačno nije bavio ovim pitanjima i da u svemu ne vidi ništa posebno.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Igor Radojičić stavio je mandat na raspolaganje nakon što je na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora razmatran izborni rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana