Cvijanović: Srpska posvećena miru, stabilnosti i izgradnji

Srna
Cvijanović: Srpska posvećena miru, stabilnosti i izgradnji

Banjaluka - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas u Banjaluci zadovoljstvo da Srpska obilježava još jedan Dan Republike u miru i stabilnim političkim i ekonomskim okolnostima, te poželjela jaku i prosperitetnu Republiku za koju će svi zajedno raditi i dalje je izgrađivati.

“Uvijek smo svjesni važnosti svih koji su stvarali Republiku Srpsku. Njima dugujemo neizmjernu zahvalnost. Želim pohvaliti i napore svih koji su nakon toga u miru, prethodnih 27 godina, izgrađivali našu Republiku. Živjela Republika Srpska”, rekla je Cvijanovićeva na svečanosti u Palati Republike gdje su zaslužnim pojedincima, institucijama, organizacijama i udruženjima dodijeljena odlikovanja povodom Dana Republike.

Cvijanovićeva je istakla da je ovo vrijeme da, osim svečanosti kojima se obilježava važan dan, budu upućene poruke građanima da predano rade za budućnost Srpske.

“Ovaj dan je prilika da potvrdimo opredjeljenje u ime naših institucija i da iskažemo poštovanjem prema građanima. Stabilne i jake institucije su garancija stabilne i jake Republike”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je zadovoljna što su u prošlosti savladane brojne prepreke, kojih će biti i u budućnosti, ali je naglasila da vjeruje u čvrstinu naroda i snagu institucija.

“Znam da ćemo uspjevati savladati prepreke koje su pred nama”, rekla je predsjednik Srpske. Ona je zahvalila svima koji su doprinijeli jačanju Srpske i pomogli da Republika bude vidljivija.

“Želim da zahvalim i onima koji su sa nama radili i pokušavali da nama olakšaju put. Danas je prilika da se zahvalimo nekima od tih ljudi. Zadovoljna sam što smo se okupili tim povodom, a posebno što smo se okupili da kažemo da Dan Republike proslavljamo u miru, da želimo da Srpska bude još jača i stabilnija, da smo zadovoljni zbog toga što smo uspjeli da konstituišemo vlast, da naša Republika ide dalje i što će sve obaveze prema našim građanima biti izvršavane bez bilo kakvih problema”, rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana