Цвијановић: Са поносом се присјећамо херојског пута Војске Републике Српске

Срна
Цвијановић: Са поносом се присјећамо херојског пута Војске Републике Српске

Бањалука - Предсједник Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом крсне славе Војске Републике Српске /ВРС/ и истакла да се на Видовдан, датум који је кроз историју за српски народ био изузетно значајан, са поносом присјећамо херојског пута ВРС којим је прошла да би сачувала народ и одбранила вјековна огњишта.

“Сви ми који данас живимо у миру и слободи са посебним поштовањем и захвалношћу морамо чувати успомену на припаднике ВРС чији су животи уткани у темеље Српске и његовати сјећање на њихову жртву, која нас трајно обавезује да чувамо, бранимо и градимо Републику”, навела је Цвијановићева у честитки командату Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука Оружаних снага БиХ бригадиру Милану Радојчићу, те официрима, подофицирима и војницима овог пука, као и свим некадашњим припадницима Војске Српске.

Она је изразила увјерење да ће припадници Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука и у будућности, посвећени миру и јачању стабилности, са поносом и поштовањем, наставити да баштине свијетлу традицију Војске Републике Српске и професионално одговарају на све изазове.

“У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам искрене честитке поводом крсне славе Војске Републике Српске и Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, са жељом да сваки наредни Видовдан прослављамо у још бољој и снажнијој Републици Српској”, истакла је Цвијановићева.

Народна скупштина Српске Републике БиХ је 12. маја 1992. године, ради заштите српског народа на просторима БиХ, донијела одлуку о формирању Војске Републике Српске. Кроз Војску Републике Српске прошло је више од 210.000 бораца, а за одбрану Српске живот су дала 23.184 борца. Трећи пјешадијски /Република Српска/ пук Оружаних снага БиХ, који баштини традицију Војске Републике Српске, у сарадњи са Одбором Владе Српске за његовање традиције ослободилачких ратова, обиљежава 12. мај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана