Cvijanović: Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje

Srna
Cvijanović: Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje

Beograd - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Beogradu da je počastvovana učešćem u tako važnom događaju kao što je posjeta ruskog predsjednika Vladimira Putina Srbiji, istakavši da Rusiju i Srpsku vežu prijateljstvo i razumijevanje.

"Počastvovana sam što sam dobila priliku da učestvujem u okviru ovog veoma važnog događaja i sastanaka upriličenog povodom dolaska predsjednika Putina", rekla je Cvijanovićeva Srni u Palati Srbija. Ona je istakla da Rusiju i Republiku Srpsku veže i prijateljstvo i političko razumijevanje, naglasivši da je Rusija na ekonomskom i spoljnotrgovinskom planu, osim što je veliki ulagač u Srpskoj, važan spoljnotrgovinski partner.

Predsjednik Srpske navela je da ima mnogo započetih projekata u saradnji sa Rusijom i u sektoru obrazovanja, naglasivši da se kao prostor za dodatnu saradnju otvara i oblast zdravstva i medicine, što je prilika koju Republika Srpska namjerava da iskoristi.

"Važno je da se zadrži dobar nivo razumijevanja i da širimo naše ekonomske aktivnosti. Razumijemo da je Republika Srpska malo tržište i mala ekonomija, ali uvijek je važno da za velike poduhvate imate velike partnere", istakla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana