Cvijanović: Relevantan jedino tekst zakona o akcizama koji su usaglasile entitetske vlade

Cvijanović: Relevantan jedino tekst zakona o akcizama koji su usaglasile entitetske vlade 03.10.2017 22:50 | Srna

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da je za Vladu Srpske i njenog predstavnika u Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/, a time i za Klub poslanika SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini relevantan jedino onaj tekst zakona o akcizama koji su zajedno usaglasile entitetske vlade i koji je usvojio i Dom naroda BiH.

Na pitanje Srne da prokomenatriše poziv predsjedavajućeg Savjeta ministara Denisa Zvizdića upućen članovima Upravnog odbora UIO, posebno predstavnicima Srpske i FBiH, da se usaglase o novom tekstu zakona o akcizama koji će, kako kaže, sadržavati potreban nivo transparentnosti i jasno definisanu namjenu sredstava, Cvijanovićeva je rekla da ne zna o kojem novom zakonu Zvizdić govori.


"Pokušaj uvođenja bilo kojeg drugog rješenja bilo bi čisto eksperimentisanje i improvizacija, a toga smo se već previše nagledali u institucijama BiH. Što se nas tiče, relevantan je onaj tekst o kojem se Vlada Republike Srpske već izjasnila i taj tekst će podržati naš poslanički klub. Za neko drugo rješenje Zvizdić može tražiti podršku poslaničkog kluba SDS-a s kojim je u koaliciji", poručila je predsjednik Vlade Srpske.

Što se tiče zahtjeva za potrebnim nivoom transparentnosti i jasnom namjenom sredstava, Cvijanovićeva podsjeća da je to već predviđeno prijedlogom na koji je Vlada Republike Srpske dala saglasnost.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica