Cvijanović: Prirodno reagovanje predsjednika NSRS povodom najavljene rekonstrukcije Vlade

Cvijanović: Prirodno reagovanje predsjednika NSRS povodom najavljene rekonstrukcije Vlade 19.10.2018 23:29 | Srna

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je prirodnim reagovanje predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljka Čubrilovića povodom najavljene rekonstrukcije Vlade i smjene ministra prosvjete i kulture Daneta Maleševića.

Cvijanovićeva je rekla da predsjednika Narodne skupštine i predsjednika Republike "po procedurama konsultuju, pribavi se njihovo mišljenje koje nije obavezujuće za ono što se radi u odnosu na rekonstrukciju Vlade".

"Za mene je sasvim prirodno da gospodin Čubrilović kao predsjednik Narodne skupštine, koji dolazi iz DNS-a, a ova stranka je i partija ministra Maleševića, na taj način reaguje, ali imamo neke stvari koje ćemo posložiti u ovom periodu", izjavila je Cvijanovićeva novinarima večeras u Tesliću.

Ona je zahvalila svim ljudima koji su radili zajedno sa Vladom, kao i svim ministrima koji su se u teškim vremenima borili za sve ono što su interesi Republike Srpske i kao veliki tim zajednički radili na jačanju i budžeta i Republike.

"Ali, evo, nekad se poklope tako stvari da ova smjena jeste sada tu", dodala je Cvijanovićeva.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, prema izvještajima medija, dostavio je negativno mišljenje u vezi sa najavljenim razrješenjem Maleševića.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica