Cvijanović: PDP i SDS nastoje ometati institucije i spriječiti ih da rade svoj posao

Srna
Cvijanović: PDP i SDS nastoje ometati institucije i spriječiti ih da rade svoj posao

Banjaluka - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović poručila je da je krajnje vrijeme da se prestane manipulisati građanima i da se prestanu zloupotrebljavati institucije.

“Djeluje mi da PDP-u i SDS-u treba politička tema i da im je u nastojanju da tu temu održe živom upravo stalo da se ne dođe do istine. Oni ustvari nastoje ometati institucije i spriječiti ih da rade svoj posao”, istakla je Cvijanovićeva u izjavi za Srnu.

Ona je ocijenila da “Branislav Borenović od Anketnog odbora nastoji da napravi pozornicu i upravo takvim manipulatorskim pristupom otkriva svu pozadinu cijele ove situacije”.

“Pošto je na čelu Anketnog odbora, upravo je on morao da vodi računa o kredibilitetu njegovog rada. Ovo nije stvar u kojoj Borenović i Vukota Govedarica podare građanima predstavu duvanjem u zviždaljke. Ovo je ozbiljno pitanje u kojem se i od jednog koji je eksponiran kao Borenović i od drugog koji nešto dobacuje iz ćoška, poput Govedarice, očekuje da pokažu da su ozbiljni ljudi. Nažalost, pokazali su da najobičniji politički manipulatori”, naglasila je Cvijanovićeva.

Anketni odbor formiran odlukom Narodne skupštine Republike Srpske s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića saopštio je da je iznenađen navodima ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača koje je izrekao u otvorenom pismu u vezi sa radom Odbora.

“Nedopustivi su ovakvi navodi ministra Lukača na rad Anketnog odbora i pozivamo ga da poštuje Narodnu skupštinu Republike Srpske i odluke najvišeg zakonodavnog tijela Republike Srpske, te da ne ometa rad Anketnog odbora”, navodi se u saopštenju ovog odbora.

U Anketni odbor su izabrani za predsjednika Branislav Borenović, narodni poslanik iz Poslaničkog kluba PDP-a, za zamjenika predsjednika Drago Kalabić, narodni poslanik iz Poslaničkog kluba SNSD-a i za članove Nedeljko Glamočak i Milanko Mihajilica, narodni poslanici iz Poslaničkog kluba SDS-SRS Republike Srpske, te nezavisni poslanik Goran Đorđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana