Цвијановић: Охрабрујуће поруке Лаврова

Срна
Цвијановић: Охрабрујуће поруке Лаврова

Бањалука - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изразила је захвалност за данашњу посјету Бањалуци министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, те нагласила да су поруке које су се чуле биле охрабрујуће.

“Поруке које смо чули биле су охрабрујуће, а говоре о очувању Дејтонског споразума, разумијевању и онога што је БиХ, али наравно и Република Српска, која је добила своју верификацију тим споразумом”, рекла је Цвијановићева новинарима на бањалучком аеродрому приликом испраћаја руског министра.

Цвијановићева је нагласила да је Српска увијек имала добру сарадњу са Руском Федерацијом, да постоји политичко разумијевање, те низ заједничких економских и привредних пројеката.

Она је нагласила да је Бањалука, која је данас била средиште дешавања, у којој су грађани дочекали, поздравили и испратили госта, показала да може да угости овако једног високог функционера тако да све буде на високом нивоу.

“Данас је велики и сјајан дан, изражавам захвалност у име Владе, грађана Српске и свих институција на овој посјети и овако лијепом дану”, поручила је Цвијановићева и додала да је било изузетно важно то што су грађани данас били окупљени у Бањалуци.

Министар Руске Федерације Сергеј Лавров боравио је данас у Сарајеву, Источном Сарајеву и Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана