Цвијановић: Милион и по КМ за реализацију инфраструктурних пројеката у Српцу

Срна
Цвијановић: Милион и по КМ за реализацију инфраструктурних пројеката у Српцу

Србац - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Српцу да је Влада Српске у овој години обезбиједила 1,5 милиона КМ за реализацију значајних инфраструктурних пројеката на подручју ове општине.

"Већ неколико пројеката реализујемо, а очекујемо да буде покренута реализација и осталих. Мобилисали смо средства из јавних инвестиција и из клиринга, а дио је из програма подршке Владе Србије и знате да смо већ добили могућност да реализујемо пројекте у општинама у Српској", рекла је новинарима Цвијановићева.


Она је истакла да овоме треба додати 600.000 до 700.000 КМ из ИПА фондова, с циљем унапређења животног стандарда и локалне инфраструктуре, али и руралног развоја.

"Санирамо и посљедице поплава. Можемо их санирати финансијски и чекали смо процјену штете, што је урађено када је ријеч о пољопривреди и домаћинствима. Остаје нам да извршимо плаћања према онима који су оштећени, за шта је одборено 50.000 КМ за домаћинства, а укупна шета за пољопривреду је виша од 100.000 КМ", навела је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, важно је да се ради на унапређењу привредног амбијента и отварању радних мјеста.

"Ова општина јесте оптерећена одређеним насљеђеним проблемима и с обзиром да је сада финансијска ситуација боља и да Влада Српске нема проблема са извршавањем буџетских обавеза могли смо да ослободимо 120 милиона КМ за инвестирање у нашим општинама, међу којима је Србац. Вјерујем да ће у будућности ствари ићи у бољем правцу", рекла је Цвијановићева.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић нагласио је да је данас разговарано о отвореним питањима која се односе на функционисање општине.

"Имамо подршку Владе Српске у рјешавању питања која се односе на развој наше локалне заједнице. Имамо обећање премијера да ће бити упућена помоћ домаћинствима која су претрпјела штету у посљедњим поплавама, што ће бити веома брзо", рекао је Драгосављевић.

Цвијановићева и Драгосављевић посјетили су и мјесто извођења радова на уређењу ужег језгра општине, за шта је Влада Србије издвојила 160.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана