Цвијановић, Чен: Сарадња Српске и Кине на изузетно високом нивоу

Срна
Цвијановић, Чен: Сарадња Српске и Кине на изузетно високом нивоу

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да је сарадња Републике Српске и Кине на изузетно високом нивоу, те да се континуирано ради на њеном проширењу на економском, културном и образовном плану.

Током данашњег састанка Цвијановићеве и амбасадора Кине у БиХ Чен Бо у Бањалуци нарочито је наглашена добра сарадња у реализацији значајних инфраструктурних пројеката која је довела до све веће заинтересованости кинеских компанија за улагање у Републику Српску.

Цвијановићева је рекла да је, на основу позитивних искустава са кинеским инвеститорима, Република Српска отворила врата кинеским партнерима и исказала интерес за наставак успјешно започете сарадње у изградњи путне инфраструктуре, енергетском сектору, као и информационим технологијама.

Премијер Српске и амбасадор Кине разговарале су и о осталим актуелним темама у Републици Српској и БиХ, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

Састанак је одржан уочи потписивања протокола о пријему нацрта приједлога пројекта изградње ауто-пута Добој-Вукосавље и Вукосавље-Брчко, као дијела мреже ауто-путева на територији Републике Српске између Јавног предузећа “Аутопутеви Републике Српске” и конзорцијума кинеских компанија које предводи “Синохем капитал”.

Састанку је присуствовао министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана