Ćurić iz SNSD-a i Borjan iz PDP-a kandidati za gradonačelnika Trebinja

ATV
Ćurić iz SNSD-a i Borjan iz PDP-a kandidati za gradonačelnika Trebinja

Banjaluka - Doktor Saša Borjan iz PDP-a izaći će na crtu SNSD-ovom Mirku Ćuriću u trci za gradonačelnika Trebinja na prijevremenim izborima. U pet do 12 opozicija je predstavila Borjana koji će u izbornu trku pod sloganom „Trebinje zaslužuje bolje”

“U našem programu koji ćemo predstaviti građanima Trebinja će upravo biti običan građanin Trebinja, ne stranački simpatizer i ne stranački aktivista, nego običan građanin Trebinja i smatramo da je to poruka koju trebamo poslati,” rekao je Borjan.

Poštujemo svakog kandidata, ali mi se dokazujemo kroz urađene projekte, kaže SNSD-ov kandidat. Mirko Ćurić kaže da je u oktobru pokazano koga Trebinjci podržavaju, jer su prepoznali da grad u zadnje dvije godine ide samo uzlaznom putanjom.

“Trebinje sada ima idealnu priliku da ima potpunu podršku i sa entitetskog nivoa i sa državnog nivoa. Naravno tu je i podrška Vlade Republike Srbije tako da sa svim tim projektima u narednom periodu vodimo Trebinje ka boljem,” kaže Ćurić.

SNSD-ovog kandidata 17. februara podržaće još osam političkih partija. PDP-ov Borjan pored PDP-ove imaće i podršku SDS-a. Predsjednik PDP-a kažu da su izabrali najboljeg kandidata.

“Naš kandidat doktor Saša Borjan je simbol hrabrosti, simbol slobode, simbol stručnosti i onoga što je potrebno svakom gradu, svakom djeliću i predjelu RS,” kaže Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

U SNSD-u kažu da će voditi mirnu i dostojanstvenu kampanju, isto očekuju i od opozicionara.

“Mislim da je Trebinje reklo da mu je dosta više toga, da neće da se neka kampanja zasniva na nekim mržnjama, radnjama koje ne vode Trebinje u pravom smjeru. Mi ćemo se dokazivati i dalje radom, ovo je vrijema praznika zna se kada je vrijeme kampanje,” kaže Čurić.

A vrijeme kampanje je od 2. do 17. februara, kada će Trebinjci ponovo na birališta. Prijevremeni izbori u Trebinju raspisani su nakon što je gradonačelnik Luka Petrović prešao na funkciju generalnog direktora Elektroprivrede RS.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana