Чубриловић: Сметам онима који су окупирали ДНС због личних интереса

Срна
Чубриловић: Сметам онима који су окупирали ДНС због личних интереса

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да се за сада неће приклонити ниједној политичкој партији, нити основати нову странку, те да је најближи формирању независног посланичког клуба у парламенту Српске.

Чубриловић, који је прво смијењен са позиције замјеника предсједника ДНС-а, а потом и искључен из странке, каже да ће заједно са колегама сачекати коначну одлуку Главног одбора.

“Послије те одлуке договорићемо се како даље. Очекујем да нам се прикључи већина општинских одбора и локалних организација ДНС-а. То је она страначка база која је остала досљедна политици и принципима партије дефинисаним 2000. године”, рекао је Чубриловић за “Еуроблиц”.

Према његовим ријечима, недопустиво је и неприхватљиво да неко ко је неколико седмица у партији из ње избацује људе који су је основали.

“Што се тиче мог даљег дјеловања, остајем вјеран изворним политичким принципима ДНС-а, али не овим принципима које нам намећу неколико мјесеци. Савјест ми је чиста, остао сам вјеран принципима и програму ДНС-а због чега и сметам онима који су окупирали странку и ставили је у службу остварења властитих интереса”, нагласио је Чубриловић.

Говорећи о будућности ДНС-а, Чубриловић је истакао да је та странка до прије неколико мјесеци могла да служи као узор по организованости и досљедности.

“На све ово што се дешава указивао сам на састанцима руководства странке, али ме, нажалост, нису слушали. Слушали су неке друге људе, неке људе који су тек дошли у странку. Отворено сам тражио да се ДНС сам обрачуна у својим редовима, да се ослободи људи који су дошли у партију због личног интереса и које не занима оно што смо градили протеклих 18 година”, истакао је Чубриловић.

Он је додао да је странка тако дошла у ситуацију да они који су скоро јуче дошли у њу избацују осниваче партије.

“Десило се да придошлице у једном дану из партије искључе пет изворних чланова Предсједништва странке. И данас сматрам да је ово што се дешава у ДНС-у било непотребно и да смо морали и могли сачувати партију на изворним принципима на којима смо се и окупили 2000. године”, оцијенио је Чубриловић.

Говорећи о судбини коалиције СНСД-ДНС-СП, Чубриловић је истакао да не може да суди у којем капацитету ће она опстати.

“Већи дио ДНС-а је поштовао споразум о коалиционој сарадњи, али је у току предизборне кампање дошло до различитог дјеловања на терену. Наравно да је СНСД сазнао за такве активности. Припадао сам групи људи у ДНС-у, којих није мали број, која је поштовала споразум до краја због чега сам и постао мета групације која је радила другачије”, рекао је Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана