Čubrilović: Posjeta Lavrova značajna za jačanje pozicije Srpske

Srna
Čubrilović: Posjeta Lavrova značajna za jačanje pozicije Srpske

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je Srni da je posjeta ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova Banjaluci izuzetno značajna za afirmaciju i jačanje pozicije Srpske u okviru dejtonske BiH.

Čubrilović je ocijenio da su dolazak šefa ruske diplomatije, ranija posjeta predsjednika Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentine Matvijenko Narodnoj skupštini i čvrste veze koje je Srpska ostvarila sa Zakonodavnom skupštinom Sankt Peterburga jasan pokazatelj da Moskva ima razumijevanja za poziciju Republike Srpske i uvažava njene institucije.

“Istina, i ranije su dolazili visoki zvaničnici u Banjaluku, ali sada imamo priliku da dočekamo vjerovatno najznačajnijeg savremenog šefa diplomatije u svijetu, Sergeja Lavrova sa kojim ćemo posjetiti osveštane temelje rusko-srpskog hrama i kulturnog centra i imati zvanične sastanke na najvišem nivou”, naglasio je Čubrilović.

On kaže da posjeta Lavrova, kao i dolazak zvaničnika drugih značajnih zemalja, pokazuju da Srpska vodi mudru politiku, jača prijateljske veze sa svijetom i uporedo razvija privrednu, ekonomsku i kulturnu saradnju, što je važno za ukupan razvoj i bolji život građana.

Ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov posjetiće sutra Banjaluku, gdje će razgovarati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana