Čubrilović: O istrazi ubistava na zatvorenom dijelu sjednice

Srna
Čubrilović: O istrazi ubistava na zatvorenom dijelu sjednice

Banjaluka - Narodna skupština Republike Srpske razmatraće na zatvorenom dijelu današnjeg zasjedanja informaciju ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača o dosadašnjem toku istrage u vezi sa ubistvima od prije dva dana u Prijedoru i Laktašima, rekao je predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma rekao da će, nakon zatvorenog dijela, sjednica parlamenta Srpske biti nastavljena razmatranjem Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru i Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o oružju i municiji.

Kada je riječ o zahtjevima za održavanjem posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj, Čubrilović je rekao da je Kolegijum donio zaključak da na prvoj narednoj redovnoj sjednici parlamenta Srpske kao prva tačka dnevnog reda bude razmatrana bezbjednosna situacija u Republici Srpskoj.

On je rekao da će i ta tačka dnevnog reda biti zatvorena za javnost.

Na pitanje novinara da li je u Republici Srpskoj potrebna velika akcija borbe protiv organizovanog kriminala i mafijaških grupa, Čubrilović je rekao da velike akcije nikada nisu dale velike rezultate.

“Sistematski treba raditi na svim problemima. Ovo okruženje se ne razlikuje bitno od ostalih okruženja. Treba pogledati situaciju u BiH i u samom okruženju. Republika Srpska u svim tim segmentima je u boljoj poziciji od ostalih organizacionih dijelova i državnij institucija oko nas”, zaključio je Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana