Čubrilović: Nema imuniteta za krivična djela

Srna
Čubrilović: Nema imuniteta za krivična djela

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da imunitet štiti narodnog poslanika samo za javno izgovorenu riječ unutar zasjedanja parlamenta, ali da nema imuniteta za krivična djela.

“Za bilo kakva krivična djela ili neka druga djela, nema tog imuniteta i on može samo da odgodi neke situacije”, rekao je Čubrilović večeras za ATV.

On je izrazio očekivanje da će se što prije smiriti situacija u Banjaluci u vezi sa protestima grupe “Pravda za Davida”, kao i uvjerenje da su se neki narodni poslanici u ovoj situaciji više ponašali kao građani, nego kao predstavnici zakonodavne vlasti.

Čubrilović je izrazio žaljenje što pojedini mediji doprinose lošoj slici o Banjaluci.

Govoreći o formiranju vlasti u Republici Srpskoj, Čubrilović je naveo da treba očekivati da veća skupštinska većina u parlamentu Republike Srpske daje šire mogućnosti predstavnicima na nivou BiH da sa većom sigurnošću zastupaju stavove Srpske.

On je naglasio da je Republika Srpska spremna za formiranje vlasti na nivou BiH, ali da je problem u Federaciji BiH (FBiH).

“Čekamo predstavnike u FBiH koji su spremni da uđu zajedno sa predstavnicima Republike Srpske u konstituisanje vlasti na nivou BiH, jer je neophodno da se to što prije desi zbog građana BiH”, istakao je Čubrilović.

Čubrilović je svim građanima Republike Srpske čestitao Božić i Dan Republike Srpske, te poželio puno sreće i zdravlja i ostvarenje svih želja u Novoj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana