Чубриловић: Народна скупштина 27 година у служби јачања РС

Срна
Чубриловић: Народна скупштина 27 година у служби јачања РС

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је, поводом 27 година постојања и рада парламента Српске, да је највиша законодавна институција до данас остала један од најважнијих стубова Републике Српске, чувар уставног поретка и гарант владавине закона и поштовања демократских права и слобода свих грађана Републике.

Предсједник Чубриловић је нагласио да је од 24. октобра 1991. године, дана на који је основана Скупштина српског народа у БиХ, до данас, Народна скупштина остала у функцији стварања законског оквира за политичко, институционално и економско јачање Републике Српске.

„Скупштина српског народа у БиХ настала је одлучношћу и вољом српског народа да се у условима политичког притиска и прегласавања избори за слободу, равноправност и будућност, у складу са својим националним интересима и идентитетом. Са ове дистанце видимо да је то био велики, историјски потез тадашњих српских посланика који су створили темеље савремене, демократске и просперитетне Републике Српске", поручио је Чубриловић.

Предсједник Чубриловић је подсјетио да је до сада било девет сазива Народне скупштине РС, који су изабрали укупно 14 влада, те истакао да посланицима изабраним у десетом сазиву, који треба ускоро да буде конституисан, жели да наставе успјешан пут парламентарног живота у Републици Српској.

„Изградња демократског друштва, јачање владавине права, заштита уставног поретка Републике Српске и стварање услова за бољи живот свих грађана наше Републике били су главни циљеви свих сазива Народне скупштине. И актуелни, девети сазив, дао је огроман допринос у јачању позиције Републике Српске, очувању најважнијих обиљежја, и стварању демократског друштва, те побошљању животних услова за све наше грађане. Надам се да ће учинак десетог сазива бити још бољи и квалитетнији", рекао је предсједник Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана