Čubrilović, Kormak: Svi organi i institucije stabilni i funkcionišu nesmetano

Srna
Čubrilović, Kormak: Svi organi i institucije stabilni i funkcionišu nesmetano

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da su svi republički organi i institucije stabilni i da funkcionišu nesmetano, u skladu sa Ustavom i zakonom, dok zajednički organi na nivou BiH imaju problema u radu s obzirom na to da ne postoji jasna skupštinska većina u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Čubrilović je danas na sastanku u Banjaluci sa ambasadorom SAD u BiH Morin Kormak ponovio opredijeljenost Republike Srpske za evropske integracije, kao što to pokazuje većina političkih subjekata u BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Srpske.


On je istakao činjenicu da Narodna skupština Republike Srpske značajno doprinosi procesu integracija, donoseći reformske zakone koji su usklađeni sa evropskim pravnim nasljeđem.

Na sastanku je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji, procesu evropskih integracija i pripremama za predstojeće izbore.

Govoreći o pripremama za predstojeće opšte izbore, Čubrilović, koji je i zamjenik predsjednika DNS-a, izrazio je uvjerenje da će vrlo brzo biti postignut dogovor SNSD-a, DNS-a i SP-a u vezi sa zajedničkim kandidatima za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH.

On je istakao da DNS ide samostalno na predstojeće izbore za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH, te da očekuje najbolji rezultata do sada, koji će toj stranci obezbijediti presudnu poziciju prilikom formiranja buduće vlasti i na nivou Republike Srpske i na nivou zajedničkih organa BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana