Čubrilović: Koalicioni partneri uz Dodika i Cvijanovićevu

Srna
Čubrilović: Koalicioni partneri uz Dodika i Cvijanovićevu

Banjaluka - Zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović rekao je da će ta stranka sigurno ispoštovati koalicioni sporazum i na opštim izborima u oktobru podržati Milorada Dodika i Željku Cvijanović kao kandidate SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske.

"Njihov poraz bio bi poraz DNS-a. To su praktično sada kandidati ove političke opcije. Zato mislim da će naši članovi sigurno ispoštovati ono što je predsjednik stranke potpisao u koalicionom sporazumu", rekao je Čubrilović za portal "Srpskainfo".


Portparol Socijalističke partije /SP/ Srđan Todorović rekao je da je nedvosmislena podrška te stranke zajedničkim kandidatima koalicije SNSD-DNS-SP, odnosno da neslaganja o pitanjima na lokalnom nivou neće uticati na podršku zajedničkim kandidatima za predsjednika Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Tačno je da postoje nesuglasice u određenim opštinama između lokalnih rukovodstava SP-a i SNSD-a, izazvane, prije svega, nekorektnim odnosom predstavnika SNSD-a na lokalu prema SP-u i nepoštivanjem koalicionih dogovora, ali smo uvjereni da će predsjednici stranaka svojim autoritetom obezbijediti da se ovi slučajevi rješavaju", naveo Todorović.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je da će SNSD i u narednom mandatu većinu formirati sa DNS-om i Socijalističkom partijom.

"Iz naše koalicije će sigurno doći predsjednik Republike, član Predsjedništva BiH iz Srpske, ali i buduća Vlada Srpske i srpska komponenta u budućem Savjetu ministara", istakao je Kovačević.

On je podsjetio da su kandidati ove koalicije na prošlim lokalnim izborima za načelnike i gradonačelnike u Republici Srpskoj dobili više od 365.000 glasova.

"Koalicija je sada definitivno još čvršća i stabilnija, zbog čega računamo na mnogo veći broj glasova kada je riječ o pojedinačnim kandidatima SNSD-a, ali i koalicije", naglašava Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana