Čubrilović: Jedni drugima trebamo biti na usluzi za sve probleme i potrebe

Srna
Čubrilović: Jedni drugima trebamo biti na usluzi za sve probleme i potrebe

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je na otvaranju Prvog foruma dijaspore u Banjaluci da se nada da će ovakvih skupova biti više i da će saradnja koja već postoji u raznim segmentima biti objedinjena na kvalitetniji način.

Čubrilović smatra da je dovoljno što su se ne jednom mjestu okupili učesnici iz više od 20 zemalja svijeta, kao i što je cijelo rukovodstvo Srpske stalo iza jednog ovakvog projekta, te što je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, podržavajući i radeći na ovoj inicijativi, dao dodatnu energiju da ovakav skup bude održan u Banjaluci. 

"Ovo je samo prvi skup. Nadam se da ćemo ovakvih skupova imati na više mjesta, više puta, i da će ova saradnja, koja već postoji, ali u raznim segmentima biti objedinjena na kvalitetniji način da bismo jedni drugima mogli biti na usluzi za sve probleme i potrebe", istakao je Čubrilović. 

Govoreći o Narodnoj skupštini Republike Srpske, Čubrilović je rekao da je ona, prema svim parametrima, prva u parlamentarnom radu BiH, te da kroz njen rad Republika Srpska razvija demokratski potencijal i parlamentarizam. 

"Narodna skupština Republika Srpske je najefikasniji parlament, jedini parlament koji izvršava svoje obaveze prema programu rada. To je jedini parlament u BiH koji izvršava i svoje obaveze na putu BiH prema EU", naglasio je Čubrilović. 

On je napomenuo da parlament Srpske nije otkazao nijednu sjednicu ni tačku dnevnog reda, već da je uradio sve što je bilo predviđeno programom rada i tokom posljednjeg mandata, ali i u prethodnih nekoliko mandata. 

Čuprilović je prisutnima poželio uspješnu saradnju, da se u Republici Srpskoj osjećaju ugodno i da sve češće navraćaju i u Srpsku i Srbiju. 

"Želim da Republika Srpska zajedno sa vama bude što više prepoznatljiva na putu ka EU i prepoznatljiva po ostvarenju svojih želja koje sigurno nisu različite od vaših želja", rekao je Čubrilović. 

Skupu prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Željka Cvijanović, izaslanik predsjednika Srbije Nikola Selaković, arhijereji Srpske pravoslavne crkve, te 100 učesnika iz više od 20 zemalja. 

Skup se održava na inicijativu i pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana