Чубриловић: Институције Српске стабилне

Срна
Чубриловић: Институције Српске стабилне

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да су институције Српске стабилне и функционишу несметано, иако проблем формирања Савјета министара, због политичких опструкција, негативно утиче и блокира развојне, привредне и инфраструктурне пројекте.

Чубриловић је полазницима осме класе Високих студија безбедности и одбране из Србије који бораве у студијској посјети Бањалуци и највишим органима власти и институцијама Републике Српске, рекао да сложени политички односи у БиХ коче провођење бројних економских и социјалних реформи и значајно успоравају пут земље ка ЕУ.

У таквим околностима, додао је он, Република Српска предњачи у процесу европске интеграције, посебно у области усклађивања законодавства са правним насљеђем ЕУ, саопштено је из Народне скупштине.

Чубриловић је упознао полазнике високих студија, који се припремају за преузимање највиших функција у систему безбједности и одбране, о политичкој и безбједносној ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Говорећи о раду Народне скупштине, Чубриловић је нагласио да је парламент из године у годину најефикаснија законодавна институција у земљи, додајући да је Република Српска једина у БиХ на вријеме примијенила изборне резултате и формирала све органе власти у складу са резултатима демократских избора.

Чубриловић је додао да Народна скупштина Републике Српске има веома коректну, пријатељску и интензивну сарадњу са Народном скупштином Србије и Скупштином Аутономне Покрајине Војводине, која је унапријеђена одличном сарадњом скупштинских руководстава, али и надлежних парламентарних одбора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана