Чубриловић: Инцко сам урушава своју позицију

Срна
Чубриловић: Инцко сам урушава своју позицију

Бањалука - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је Република Српска потврђена Дејтонским споразумом и да је њен назив дефинисан, а да високи представник у БиХ

 Валентин Инцко изјавама да треба промијенити њен назив урушава своју позицију јер то питање није у његовој надлежности."Мислим да то није његова надлежност. Српска је у Дејтону потврђена, њен назив је дефинисан. Наши грађани могу да буду потпуно мирни, а ја вјерујем да ће господин Инцко престати на тај начин да коментарише ствари које на никакав начин не иритирају његову позицију", рекао је Чубриловић у петак за Радио-телевизију Републике Српске.


Он је истакао да се високом представнику у БиХ не може помоћи ако има такав став о Српској.

На констатацију да се овај Инцков став подудара са приједлозима бошњачких политичара Хариса Силајџића и Бакира Изетбеговића да назив Република Српска треба промијенити у "република Срба, Бошњака и Хрвата", Чубриловић је оцијенио да уклапање у ставове једне групације у БиХ високом представнику не иде у прилог.

"Уклапати се у ставове једне групације у БиХ, високом представнику то не иде у прилог. Вјерујем да ће он сам да уочи своје грешке и да се то неће понављати", додао је Чубриловић. /крај/аљ

Чубриловић: Удружење "Србска част" се није огријешило о закон

Не постоје докази да су се чланови Удружења "Србска част" огријешили о закон, и нема основа да им буде забрањен улазак у просторије Народне скупштине Републике Српске, изјавио је предсједник парламента Недељко Чубриловић, у емисији "Пост фактум" РТРС-а. Тврди да руководство Скупшине није начинило ниједан пропуст, и ријеч је о беспотребној политизацији.

"Догађај о којем је било много коментара десио се 10. децембра. У Народној скупштини је једна организација која има право да користи просторије Скупштине добила одобрење, на основу уредно поднесеног захтјева, и користила је малу салу три сата. Гости те организације су били чланови "Србске части". То није била оружана јединица, није била никаква војска, никаква униформисана лица. Људи су били обучени спортски у неке мајице и фармерке. Били су тамо и ниједан инцидент није направљен", истакао је предсједник Народне скупштине Републике Српске, Недељко Чубриловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана