Čubrilović: Bez konstruktivnih prijedloga za rješavanje problema

Srna
Čubrilović: Bez konstruktivnih prijedloga za rješavanje problema

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da dvodnevne rasprave o dvije interpelacije opozicije nisu donijele konstruktivne prijedloge za rješavanje bilo kojeg problema u oblasti zdravstvenog i penzionog sistema i javnih preduzeća.

Čubrilović je naveo da se rasprava u pojedinim trenucima pretvarala u lične uvrede, što nije primjereno parlamentarnoj demokratiji.

On je dodao da svako ima pravo na kritiku, ali da treba konkretno da kaže šta nije dobro i da predloži rješenja.

"Poslije onoga što smo čuli, jasno je da su u izbornoj godini interpelacije ipak samo poslužile poslanicima da iskoriste medijski prostor i još jednom ponove sve ono što su iznosili prethodnih mjeseci", rekao je Čubrilović novinarima u Banjaluci.

On je istakao da je na upravo završenoj 23. sjednici parlamenta, koja je trajala najduže u istoriji Narodne skupštine, usvojen veći broj važnih zakona, informacija i strategija i odluka.

"Sjednica je trajala 15 radnih dana i više od 130 radnih časova", naglasio je Čubrilović i dodao da je sjednica počela 6. februara.

On je najavio da će naredna sjednica početi u utorak, 27. marta u 10.00 časova, na kojoj bi, između ostalog, trebalo da bude usvojen Program rada Narodne skupštine za ovu godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana