Crnadak: Ne vjerujem da će Mujezinović biti smijenjen

Srna
Crnadak: Ne vjerujem da će Mujezinović biti smijenjen

Banjaluka - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da sumnja da će biti smijenjen ambasador BiH u Rusiji Mustafa Mujezinović, iako je njegovo fotografisanje u Moskvi sa grupom studenata uz istaknutu ratnu zastavu takozvane Republike BiH štetno za ugled BiH i usmjereno protiv Republike Srpske.

On kaže da sumnja da će Mujezinović biti smijenjen, jer takvu odluku treba da podrže sva tri člana Predsjedništva BiH.

"To pokazuje da postoji nerazumijevanje unutar diplomatsko-konzularne mreže, ali i unutar svih institucija BiH", rekao je Crnadak novinarima u Banjaluci.

On ističe da bi nastao haos kada bi se ambasador BiH iz Republike Srpske slikao sa zastavom Vojske Republike Srpske.

Crnadak je podsjetio da je odmah po dobijanju informacije o slučaju u Moskvi o tome informisao Predsjedništvo BiH, koje je jedina institucija koja može da sankcioniše ovaj potez.

"Čuli ste već od srpskog člana Predsjedništva BiH (Mladena Ivanića) da će tražiti smjenu ambasadora, ali sumnjam da će se tako nešto desiti, jer je za takvu odluku potrebno imati glas sva tri člana Predsjedništva BiH", rekao je Crnadak.

On smatra da je "najveća glupost" pomisliti da ljudi iz Republike Srpske rade protiv Srpske, te da je to stavljanje mete na glave tih ljudi, koji većinom pošteno rade svoj posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana