Црнадак: Не вјерујем да ће Мујезиновић бити смијењен

Срна
Црнадак: Не вјерујем да ће Мујезиновић бити смијењен

Бањалука - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да сумња да ће бити смијењен амбасадор БиХ у Русији Мустафа Мујезиновић, иако је његово фотографисање у Москви са групом студената уз истакнуту ратну заставу такозване Републике БиХ штетно за углед БиХ и усмјерено против Републике Српске.

Он каже да сумња да ће Мујезиновић бити смијењен, јер такву одлуку треба да подрже сва три члана Предсједништва БиХ.

"То показује да постоји неразумијевање унутар дипломатско-конзуларне мреже, али и унутар свих институција БиХ", рекао је Црнадак новинарима у Бањалуци.

Он истиче да би настао хаос када би се амбасадор БиХ из Републике Српске сликао са заставом Војске Републике Српске.

Црнадак је подсјетио да је одмах по добијању информације о случају у Москви о томе информисао Предсједништво БиХ, које је једина институција која може да санкционише овај потез.

"Чули сте већ од српског члана Предсједништва БиХ (Младена Иванића) да ће тражити смјену амбасадора, али сумњам да ће се тако нешто десити, јер је за такву одлуку потребно имати глас сва три члана Предсједништва БиХ", рекао је Црнадак.

Он сматра да је "највећа глупост" помислити да људи из Републике Српске раде против Српске, те да је то стављање мете на главе тих људи, који већином поштено раде свој посао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана