Црнадак БиХ опредијељена за поштивање вриједности Савјета европе

Срна
Црнадак БиХ опредијељена за поштивање вриједности Савјета европе

Сарајево - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак нагласио је данас да БиХ остаје опредијељена за поштивање свих вриједности Савјета Европе као највеће и најважније европске међународне организације у области развоја демократије, поштивања људских права и владавине права.

На церемонији обиљежавања 15 година чланства БиХ у Савјету Европе у Стразбуру, Црнадак је нагласио да су основни предуслови за развој друштва поштивање људских права и слобода и наставак демократизације.


Он је захвалио свима који су допринијели успјешном предсједавању БиХ Савјетом Европе у 2015. години, истичући да је БиХ наставила да ради на приоритетима свог предсједавања, посебно на борби против тероризма и свих облика радикализма.

Црнадак је на церемонији, у име БиХ, Савјету Европе поклонио Змијањски вез који се налази на листи нематеријалне свјетске баштине Унеска, а који је важан дио културног идентитета Републике Српске и БиХ.

Током боравка у Стразбуру Црнадак је са генералним секретаром Савјета Европе Торбјорном Јагландом разговарао о сарадњи БиХ и Савјета Европе, као и о изазовима са којима се БиХ сусреће на путу евроинтеграција, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак ће се у наставку посјете Стразбуру састати са генералним секретаром Парламентарне скупштине Савјета Европе Војчеком Савицким, генералним секретаром Конгреса локалних и регионалних власти Савјета Европе Андреасом Кифером и предсједником Европског суда за људска права Гидом Раимондијем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана