Crna nedjelja za pješake u Republici Srpskoj

nezavisne.com
Crna nedjelja za pješake u Republici Srpskoj

Banjaluka, Gradiška - Desetak osoba, među kojim su i maloljetnici, povrijeđeno je tokom vikenda u odvojenim saobraćajnim nezgodama, međutim na sreću niko od njih nije životno ugrožen.

U Banjaluci je u nedjelju oko 19 časova na pješačkom prelazu na Bulevaru Stepe Stepanovića vozač opel astre udario Tanju Danilović (62), koja je zadržana na bolničkom liječenju na Univerzitetskom kliničkom centru u tom gradu zbog povreda glave i tijela.

Kako je "Nezavisnim" potvrđeno iz ove zdravstvene ustanove, njeno stanje je sada stabilno, a u toku je sprovođenje dijagnostičkih procedura.

Policija i dalje traga za nesavjesnim vozačem koji je pobjegao nakon što je u nedjelju autom udario Jelenu Gajić (45) na raskrsnici ulica Živojina Mišića i Relje Krilatice u banjalučkom naselju Borik.

Nesrećna žena je u 19.40 prelazila ulicu na zeleno svjetlo za pješake kada ju je udario vozač nepoznatog bijelog automobila, koji se nije na vrijeme zaustavio. Budući da je pobjegao, ženi su u pomoć pritekli građani koji su se zatekli na mjestu nezgode. Povrijeđena žena je prevezena u UKC RS.

"Pacijentkinja J.G. je oko 20 časova primljena u hitnu prijemnu hirušku ambulantu UKC RS sa prelomom desne potkoljenice i skočnog zgloba, te je odmah po prijemu zbrinuta i upućena na kućno liječenje", kažu iz UKC RS.

Dva maloljetna pješaka povrijeđena su u nedjelju u 14.30 u Karanovcu, kod Banjaluke, kada ih je udario reno, kojim je upravljao tridesetpetogodišnjak iz Mrkonjić Grada R.Č. Jedna od njih, S.K. (17), trenutno je hospitalizovana u Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC RS, dok je K.B. upućena na kućno liječenje.

Prema riječima Nikole Bojića, načelnika ove klinike, S.K. je zadobila prelom desne potkoljenice i karlice, te je operativno zbrinuta.

"Njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno te ostaje na daljem bolničkom liječenju. Druga pacijentkinja K.B. (17) zadobila je prelom lijeve ključne kosti, te je odmah po prijemu zbrinuta i upućena na kućno liječenje", kažu iz UKC RS.

Takođe, u nedjelju pješakinja Nada Mandić je lakše povrijeđena kada ju je udario FIAT punto u mjestu Krajišnik, kod Gradiške, a u Ulici Džemala Bijedića Novo Sarajevo teško je povrijeđena maloljetna V.Dž. (17) iz tog grada. Nju je pod još nerazjašnjenim okolnostima udario golf, kojim je upravljao P.M. (61) iz Foče.

Crni niz za pješake nastavio se i danas u sarajevskom naselju Otoka u jutarnjim satima, kada je tramvaj udario pješakinju, koja je odmah prevezena na Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS). Zbog nesreće na cesti je bio obustavljen tramvajski saobraćaj. U funkciji je bila samo linija dva, koja vozi od Čengić vile do Baščaršije, te su nastale velike gužve.

Osim ovih nezgoda dogodili su se i udesi u kojima su povrijeđeni putnicu u vozilima. Tako su u gradiškoj Ulici 16. krajiške brigade povrijeđeni vozač golfa Nikola Ljoljić i njegov saputnik Goran Majdanac.

Vozač pežoa N.G. (28) iz Čelinca i njegov saputnik S.P. (24) povrijeđeni su kada su sletjeli s puta u mjestu Čelinac Gornji.

"Pacijent N.G. zadobio je povredu vratne kičme i kontuziju grudnog koša. Njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno, te ostaje na daljem bolničkom liječenju. S.P. je zadobio povredu petog grudnog pršljenja, njegovo zdravstveno stanje je trenutno stabilno te takođe ostaje na bolničkom liječenju", kažu iz UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana