Čović optimista da će uskoro biti završeno formiranje vlasti na nivou BiH

Srna
Čović optimista da će uskoro biti završeno formiranje vlasti na nivou BiH

Sarajevo - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da je optimista da će uskoro biti imenovan predsjedavajući Savjeta ministara i da će biti završeno formiranje vlasti na nivou BiH.

“Ne vidim razloga da mi između sebe više prolongiramo donošenje odluke kako bi predsjedavaći bio imenovan”, rekao je Čović novinarima nakon sastanka sa liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i SDA Bakirom Izetbegovićem.

Kao zaključak ovog sastanka on je naveo da je dogovoreno da razgovori o uspostavljanju Savjeta ministara budu nastavljeni.

On je najavio da će novi razgovor ove tri stranke na nivou lidera biti održan u naredna dva, tri dana.

“Ideja je da se što prije formira Savjet ministara, bez drugih zastoja. Ako eventualno dogovorimo predsjedavajućeg, faktički se odmah može formirati Savjet ministara”, zaključio je Čović.

On je dodao da nije razgovarano o imenima u Savjetu ministara, navodeći da je prvo potrebno izvršiti podjelu resora.

Čović je podsjetio da je na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru dogovoreno da što prije bude završeno konstituisanje Parlamenta Federacije BiH, odnosno Doma naroda, da se usvoji federalni budžet i da budu imenovani bošnjački i hrvatski delegati u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.

“U srijedu će sve biti završeno, imamo potrebne većine za to”, zaključio je Čović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana