Човић и Изетбеговић са Ковачем: Отворена питања рјешавати дијалогом

Агенције
Човић и Изетбеговић са Ковачем: Отворена питања рјешавати дијалогом

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић и члан Предсједништва Бакир Изетбеговић примили су данас делегацију Одбора за вањску политику Хрватског сабора те су оцијенили да су институционална сарадња и интензитет посјета на високом нивоу, а да је отворена билатерална питања потребно рјешавати дијалогом у духу пријатељства и добросусједства.

На почетку сусрета истакнут је значај развоја добросусједских односа БиХ и Хрватске, уз узајамно корисну сарадњу на свим пољима од заједничког интереса.

Предсједник Одбора за вањску политику Миро Ковач је истакао да ће Хрватска наставити пружати подршку и помоћ БиХ на путу евроатлантских интеграција, те изразио наду да ће се наставити градити искрени, пријатељски и добросусједски односи између двије земље.

Наглашена је нужност динамизације процеса еуроинтеграција Босне и Херцеговине у складу с новоусвојеном Стратегијом о кредибилној перспективи проширења према Западном Балкану ЕУ, истичући неопходност подузимања наредних корака ка провођењу неопходних реформи и испуњењу увјета за кандидатски статус.

Човић и Изетбеговић су изразили задовољство чињеницом да БиХ има пријатеља у ЕУ попут Хрватске, која искрено заговара напредак Босне и Херцеговине у процесу приступања ЕУ.

У име члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младена Иванића састанку је присуствовала савјетница Марија Милић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана