Човић гласао на изборима: Очекујем да БиХ има представника у Европском парламенту

klix.ba
Човић гласао на изборима: Очекујем да БиХ има представника у Европском парламенту

Мостар - Своје бирачко право на изборима за Европски парламент искористио је и Драган Човић, лидер ХДЗ-а БиХ и ХНС-а. Човић се у пратњи супруге Бернадице око девет сати појавио на бирачком мјесту у Основној школи “Петар Бакула” у Мостару.

Послије гласања окупљеним новинарима је рекао да очекује “пристојну излазност у Босни и Херцеговини, кад већ имамо прилику бити дио европског изборног процеса, а тиме и дио европске инфраструктуре”.

“Дубоко сам увјерен да ће Босна и Херцеговине имати представника у Европском парламенту, као што смо имали и досад, али бих волио да излазност буде бар десетак пута израженија него смо имали прије пет година”, изјавио је Човић.

Додао је да је важно да Хрвати у БиХ гласају на овим изборима јер већ дуго говоре да су дио Европе, а давно се, још 2015. предао захтјев за кандидатски статус.

“Нисмо још добили кандидатски статус постајемо дио европског процеса. Надам се да ће то убрзати све процесе у Босни и Хереговини те да ћемо врло брзо сустићи наше сусједе с источне стране. Чује се ипак глас с ових простора у ЕУ парламенту, чуо се и досад. То је још један искорак да различитим језицима говоримо о БиХ у Европском парламенту, а то онда јача и однос еуро парламентараца према нашем простору. Вјерујем да ће их потакнути и на проширење”, закључио је Човић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана