Човић: Захваљујући ХДЗ-у и ХНС-у Хрвати у БиХ имају подршку Хрватске, али и ЕУ

Глас Српске
Човић: Захваљујући ХДЗ-у и ХНС-у Хрвати у БиХ имају подршку Хрватске, али и ЕУ

Мостар – Одличним резултатом смо послали поруку да Заједништво нема алтернативе, поручио је Драган Човић, предсједник ХДЗ-а БиХ и ХНС-а на вечери захвалности која је одржана синоћ у Мостару.

Дружење је организовано за све учеснике који су у организацији помогли Хрватску демократску заједницу Босне и Херцеговине и Хрватски народни сабор, односно Заједништво.

На њој су учествовале званице из свих подручја БиХ, како би им се захвалило на подршци у изборној кампањи, саопштено је.

“Управо овим одличним резултатом смо послали поруку да Заједништво нема алтернативе, да Хрватски народни сабор (ХНС) нема алтернативе, јер једини пут да ми пошаљемо поруке које су биле поруке пријатељства, домољубља, потпуно одређени Кодекс који смо усвојили, све су то биле поруке да заједно градимо прије свега равноправност хрватског народа са друга сва народа у БиХ, да заједно градимо своју домовину БиХ”, поручио је Човић, захваливши се свима који су подржали коалицију ХНС-а предвођену ХДЗ-ом БиХ на одржаним Општим изборима.

Човић је поновио како је коалиција странака ХНС-а предвођена ХДЗ-ом БиХ у предизборној кампањи слала поруке пријатељства, љубави, домољубља, поруке да заједно градимо заједничку домовину БиХ, и то заједништво и Хрватски народни сабор, нагласио је, немају алтернативу.

“С те стране уз ваш благослов драги оци свећеници а овдје сте присутни из све три бискупије, из обје наше фрањевачке провинције, једно велико хвала, да на нашем путу није било вашег охрабрења не би изгурали. Послали смо једну врло јасну поруку, и свима онима који су и другачије размишљали, а опет са већине наших скупова смо их позвали да буду једно велико Заједништво, прије свега да млади могу градити будућност у својој земљи у БиХ, у сваком дијелу БиХ”, поручио је Човић.

Он је казао да су успјели оно у шта су многи сумњали.

“Када смо поставили себи задатак да се покажемо максималистички, уз нашу стратегију, па направили себи циљ од 130 000 гласова. Многи су казали да претјерујемо и да то није могуће. Када смо рекли да можемо и за Предсједништво осигурати толико а и за све друге разине власти, кад сам разговарао с вама на терену па и са пријатељима из РХ и свих других који су нам помагали да будемо једна обитељ тада су многи казали да претјерујемо. Поготово они који су између нас покушали направити неке пукотине и послали поруке да смо малобројни, ми смо их овим резултатом изненадили”, казао је Човић.

“Повјерење које сте дали Заједништву коалиције ХДЗ-а БиХ и странака чланица ХНС-а уједно је одговорност и обвеза да својим радом у сљедеће четири године испунимо наша обећања и Ваша очекивања. Својим гласовима спријечили сте покушај очитог наставка политике мајоризације и деконституирања хрватскога народа те тиме на свим разинама онемогућили формирање тијела власти противно већинској хрватској изборној вољи”, рекао је он.

Човић казао је како захваљујући политици ХДЗ-а БиХ и ХНС-а Хрвати имају разумјевање и подршку власти Републике Хрватске, али и Европске уније.

“Чут ће се, врло скоро, и из Брисела да нема Босне и Херцеговине без хрватског народа, до краја једнакоправног с друга два народа у сваком дијелу БиХ без било какве унутарње подјеле”, казао је др. Човић.

Мате Булић и Дражен Жанко глазбом су пратили свечано и угодно дружене.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана