Човић: Савјет министара могао би бити формиран до краја године

Срна
Човић: Савјет министара могао би бити формиран до краја године

Мостар - Предсједник Хрватске демократске заједнице /ХДЗ/ БиХ Драган Човић изјавио је данас да би нови Савјет министара могао бити формиран до краја године.

Човић је на конференцији за новинаре након сједнице Предсједништва ХДЗ-а БиХ у Мостару рекао да се у суботу, 17. новембра, састао са предсједником СББ-а БиХ Фахрудином Радончићем и најавио сусрет са предсједником СДА Бакиром Изетбеговићем до краја седмице.


"Када је у питању српски народ, ту је све искристализовано, када је у питању бошњачки народ тражимо рјешења, нема коалиција – то су партнерства која треба реализовати", рекао је Човић.

Он је додао да ће ХДЗ спровести резултате избора тамо гдје резултати "могу бити спроведени".

"Све скупштине на кантоналном нивоу биће заказане у наредних седам-осам дана. Што се тиче наших разговора, ми смо са СНСД-ом завршили разговоре, договорили детаље, преузели одређене обавезе. Кад ће бити вријеме за медије, не знам. У Средњој Босни смо већ договорили формирање власти са СДА. Што се тиче федералног нивоа и нивоа БиХ, избјегли смо дефинисање датума јер смо жељели имати три партнера", рекао је Човић.

Он је истакао да проблем види у Дому народа. "Имамо врло прецизан став, Изборни закон мијења се искључиво кроз парламентарну скупштину", рекао је Човић.

Он је истакао да су све странке потенцијални партнери ХДЗ-а за формирање власти и да ХДЗ неће никога изричито одбијати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана