Čović: Načinili smo veliku štetu BiH

Srna
Čović: Načinili smo veliku štetu BiH

Sarajevo - Žao mi je da nismo uspjeli završiti priču o Izbornom zakonu. Načinili smo veliku štetu BiH, poručio je Dragan Čović, član Predsjedništva BiH na tradicionalnom druženju s predstavnicima medijskih kuća "Kafa s novinarima".

"Nikada nećete naći kod mene riječ poput podjele. BiH je moja domovina. Vidim je uređenu po mjeri sva tri naroda, uz legitimno predstavljanje", kazao je Čović između ostalog na kafi sa mnogobrojnim novinarskim ekipama.

"Da nije smiješno, bilo bi tužno", komentar je Čovića na pitanje o navodnoj podjeli BiH sa Dodikom. "Činimo sve da osnažimo BiH, nikako da je podijelimo", naveo je on.

Kako je kazao, brine ga migrantska kriza koja je zahvatila Bosnu i Hercegovinu.

"Danas ćemo imati sastanak svih sigurnosnih agencija", potvrdio je član Predsjedništva BiH.

Uoči izbora u BiH, Čović je izrazio nadu "da u naredna dva mjeseca napravimo atmosferu koja odgovara demokratskim društvima".

"Uvjeren sam da ćemo moći implementirati izborne rezultate", naveo je Čović. Kako je kazao, parlamentarna aktivnost na nivou države i FBiH je usporena.

"Žao mi je da nismo uspjeli završiti priču o Izbornom zakonu. Načinili smo veliku štetu BiH", poručio je Čović.

Naveo je da se kampanja se vodi dugo, ali se čini da je sada sve tiho.

"To neke iznenađuje", kazao je Čović.

"Večeras će biti veliki skup u Livnu. Svi se veselimo uspjehu Hrvatske na SP. Ja sam bio na tri utakmice. Ranije sam planirao obveze, pa neću biti u prilici da odem u Livno", kazao je Čović, prenosi N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana