Čović: Evropski put nema alternativu

Srna
Čović: Evropski put nema alternativu

Sarajevo - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović izjavio je danas u Zagrebu da evropski put BiH nema alternativu i da je za BiH i Hrvatsku ključna što brža integracija BiH u evropsku porodicu.

“Bez pozitivnog stava u pogledu evroatlantskog puta, vječno ćemo ostati u ovom sivilu, stoga posebno ističem doprinos i podršku Hrvatske koju smo dosad imali”, rekao je Čović na predavanju koje je održao nakon što mu je dodijeljen počasni doktorata Univerziteta u Zagrebu.


Čović je govorio o političkoj situaciji u BiH, ustavnopravnoj organizaciji
u BiH, izbornom zakonodavstvu, uspostavljanju mehanizma koordinacije, intervencijama na Ustav, nadležnostima visokog predstavnika, te predočio rezime dosadašnjeg puta ka evroatlantskim integracijama. On se osvrnuo i na ekonomske teme, s naglaskom na monetarnu politiku i uspostavljanje fiskalne stabilnosti, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

On je rekao da su trenutni odnosi BiH i Hrvatske dobri, ali da uvijek može bolje.

“Promjena Ustava je neophodna za transformaciju u moderno društvo, pravnu državu, a samim tim i investiciono privlačnu”, naveo je Čović, dodajući da je neophodno pronaći mehanizam koji će omogućiti sprovođenje izbornih rezultata, i to legitimno izabranih predstavnika.

Predavanju su prisustvovali i politički zvaničnici iz BiH i Hrvatske, kao i članovi akademskih zajednicu dvije zemalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana