Чланови руководства тврде да директор АПИК-а крши закон

Срна
Чланови руководства тврде да директор АПИК-а крши закон

Сарајево - Четворо чланова руководства Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције /АПИК/ тврде да директор Агенције Хасим Шаботић већ дуже доноси незаконите наредбе и одлуке, застрашује службенике и пријети им, нарушавајући тако њихово достојанство и морални интегритет.

У писму које су Шаботићу послали помоћници директора Владица Бабић, Мевлудин Џиндо и Миленко Грујић, те шеф Одјељења канцеларије Данка Половина Мандић наводи се да је директор АПИК-а незаконито повукао сагласност сарадницима за обављање додатних дјелатности, односно оних на међународним пројектима у борби против корупције, пише “Дневни аваз”.

Они тврде да је Шаботић без икаквог законског упоришта за такву одлуку наредио формирање новог регистра и досијеа за сагласност запосленима који убудуће желе да обављају ове послове.

“Изузимање документације из персоналних досијеа службеника и њихово изношење из установе без реверса, знања и сагласности оних из чијих је досијеа узета документација, као и формирање посебних досијеа и регистара у ову сврху у супротности је са јасно прописаним процедурама на који начин се чувају наведене сагласности”, наводи се у писму.

Службеници АПИК-а истичу да Шаботић својим поступцима нарушава и углед агенције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана