Чавић: Савез за промјене ради на усаглашавању заједничке платформе

Срна
Чавић: Савез за промјене ради на усаглашавању заједничке платформе

Добој - Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је данас да чланице Савеза за промјене раде на усаглашавању заједничке платформе за опште изборе.

"Још немамо споразум у коначној форми, тако да у овом тренутку не можемо изнијети свој став, осим да ћемо на нацрт споразума, који смо добили јутрос, дати своје сугестије, јер сматрамо да се он може поправити", рекао је Чавић новинарима након сједнице Предсједништва НДП-а у Добоју.


Он каже да понуђени споразум по свом садржају има неколико елемената у којима нема ништа спорно, али да НДП сматра да у формулацијама и програмском дијелу неке приоритете треба другачије послагати, а ријеч је о кључним стварима уколико остваре изборну побједу.

Чавић очекује позитиван исход када је ријеч о доношењу споразума, као и да ће у наредном периоду све ствари бити дефинисане са партнерима из Савеза за промјене.

"Истовремено се ради на ширењу партнерства у оквиру Савеза за промјене и мислим да ту има мјеста за оптимизам, као и да ће ствари ићи у добром правцу", рекао је Чавић.

Он је навео да је на данашњој сједници Предсједништва НДП-а разговарано о актуелним питањима, те активностима на терену.

"На појединим мјестима имамо довољно разлога за задовољство, док се у неким ствари не одвијају жељеним током", рекао је Чавић и најавио низ активности које, како каже, неће бити у функцији непосредних припрема за изборе, већ рад на јачању партијске инфраструктуре.

Он каже да је данас у Добој одржана сједница Актива жена, као и конститутивна сједница Актива младих НДП-а на којој су изабрани сви органи, а за предсједника избрана Ивана Сандић.

Сандићева каже да су се данас стекли сви услови да се почне са конкретним политичким акцијама према младима, а мјере представе јавности.

Предсједник Актива жена Вукосава Софренић каже да ова партија има политички некомпромитоване, коректне и образоване чланице које имају вољу да раде на промјени актуелне политике у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана