Čavić: Savez za pobjedu neće prisustvovati konsultacijama kod Dodika

nezavisne.com
Čavić: Savez za pobjedu neće prisustvovati konsultacijama kod Dodika

Banjaluka - Savez za pobjedu neće prisustvovati konsultacijama večeras kod predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, rekao je Dragan Čavić, predsjednik NDP-a na konferenciji za novinare.

On je pojasnio da su se NDP, SDS i PDP usaglasili da ne dođu na sastanak iz poznatih razloga, ali da će biti sutra na sjednici Narodne skupštine RS.

Rekao je da ne bježe od rasprave o Srebrenici i da posebno on ima interes da se sve u vezi Izvještaja o Srebrenici razjasni jer je tada bio predsjednik RS, ali da se o tome nije trebalo razgovarati u vrijeme predizborne kampanje.

Čavić je rekao i da ima smisla da se prihvati inicijativa Vlade RS da se formira nova komisija međunarodnog karaktera s ljudima od ugleda i da je nebitno iz koje zemlje dolaze, ali da to treba da budu velika imena koja mogu garantovati objektivnost.

Rekao je da će se NDP zalagati za jedinstven stav partija iz RS, ali da se protivi pokušajima zloupotreba ove osjetljive teme za izbore.

Zdravko Krsmanović, potpredsjednik NDP-a, je rekao da bi sutrašnja sjednica mogla biti istorijska i da su u NDP odlučili da se ova tema ne politizuje.

Dodao je da mu je zasmetalo to što Vlada RS nije poslanicima dostavila svoj stav.

Naglasio je da je pokušavano predstaviti opoziciju da ne želi da zaštiti 22.000 ljudi koji se nalaze na spisku Majki Srebrenice, te je ustvrdio da to nije tačno.

Podsjetimo, predsjednik RS i SNSD-a Milorad Dodik pozvao je lidere svih stranaka iz Srpske na konsultacije povodom održavanja posebne sjednice republičkog parlamenta na kojoj će biti razmatrana informacija o izvještaju Komisije o događajima u i oko Srebrenice od 10. do 19. jula 1995. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana