CIK potvrdio mandate delegatima iz RS

Srna
CIK potvrdio mandate delegatima iz RS

Sarajevo - Centralna izborna komisija /CIK/ BiH donijela je odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske.

Prema utvrđenim rezultatima, u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske izabrani su Nikola Špirić, Sredoje Nović, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović, svi iz SNSD-a, te Mladen Bosić iz SDS-a.

Na današnjoj sjednici CIK-a donesena je i odluka o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Vijeću naroda Republike Srpske.

Iz reda Srba u Vijeće naroda Republike Srpske, prema utvrđenim rezultatima, izabrani su Vukota Govedarica, Ognjen Tadić, Dragan Ristić, Vojislav Gligić, Živko Marjanac, Miroslav Lazarević, Jasna Lukić i Slavko Dunjić.

Delegati iz reda bošnjačkog naroda su Faruk Đozić, Dževad Mahmutović, Mihnet Okić, Muris Čirkić, Ahmet Čirkić, Alija Tabaković, Džemaludin Šabanović i Igor Bošnjak.

U Vijeće naroda Republike Srpske iz reda Hrvata izabrani su Nada Tešanović, Ivo Bošnjak, Ivo Mijić, Davor Čordaš, Zdenka Gojković, Đuro Ivanović, Ivo Kamenjašević i Dragana Mikić.

Delegati iz reda ostalih u Vijeću naroda Republike Srpske su Franc Sošnja, Danijel Puhalić, Jovana Čarkić i Radenko Rikić.

Članovi CIK-a su donijeli i odluku o povratu uplaćenog novčanog iznosa takse za ovjeru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana