Будућност БиХ граде они који доносе тешке одлуке

Срна
Будућност БиХ граде они који доносе тешке одлуке

Сарајево - ЕУ чврсто вјерује да је потребно да званичници у БиХ донесу тешку одлуку и усвоје сет закона о акцизама који ће донијети дугорочне резултате попут нових ауто-путева, унапређења локалних путева, извоза, раста и радних мјеста како се БиХ буде кретала на свом европском путу, саопштено је данас из Делегације ЕУ у БиХ.

"Једноставно речено, БиХ би се требала повезати са својим будућим партнерима за потребе међусобне трговине и напретка. А њени партнери су са своје стране обезбиједили више од милијарде евра како би помогли БиХ да се покрене", истиче се у саопштењу.


Из Делегације ЕУ у БиХ прецизирају да је вриједност овог износа једнака износу повећаних акциза за период од 12 до 15 година.

"Надамо се да ће изабрани званичници у БиХ узети ове чињенице у обзир. Ово питање је сада прерасло у важан тренутак за БиХ", наглашава се у саопштењу.

Наводећи да будућност БиХ граде они који су способни видјети даље од ускополитичких интереса из Делегације ЕУ подсјећају да су се сви политичари лидери и странке на ово обавезали потписивањем изјаве о опредјељењу за провођење реформи у фебруару 2015. године.

"Грађани у БиХ заслужују да их заступају они који на уму имају њихове најбоље интересе и будући просперитет, а све странке су се већ раније усагласиле да се ови интереси најбоље остварују што бржим напретком на еуропском путу", закључује се у саопштењу.

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ сутра би требало да се изјасни о сету закона о акцизама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана